Fattoria Lucesole logo

Fattoria Lucesole

HERKOMST

Varano - Ancona
Conero DOC
Conero DOCG Verdicchio dei castelli di Jesi DOC classico Marche rosso IGT
Marche rosato IGT

WIJNTYPES

Witte wijn
Rode wijn

DRUIVENRASSEN

Verdicchio
Montepulciano
Sangiovese

FLESSEN / JAAR

het wijnhuis

Fattoria Lucesole

Dit wijnhuis ligt op de zachte hellingen van de heuvels rond Varano, in de gemeente Ancona, in het natuurpark Conero, ondergedompeld in de zachte landelijke rust, in een uniek terroir verzacht door zeewind en de warme zonnestralen.

Hier produceert men een ruim aanbod wijnen waaronder Verdicchio en de typische wijn van Visciole, maar bovenal Conero DOC en DOCG.

Fattoria Lucesolo heeft zich met 20 andere wijnmakers verenigd in de ‘Strada del Rosso Conero’. Elke van hen heeft ervoor gekozen om wijn te maken met deze inheemse druif.  Elk met zijn eigen bijzonderheden, elk heeft zijn eigen verhaal, maar alle 20 worden ze gedreven door de passie voor een buitengewone rode wijn, Rosso Conero.

Sinds juli 2020 zijn de hele boerderij en alle nieuwe producten bij biologisch gecertificeerd.

de terroir

Rosso Conero

Rosso Conero is een wijn van oude traditie, gemaakt van Montepulciano druiven en erkend als DOC in 1967.  Rosso Conero komt van een bijzonder terroir, rond en vooral ten zuiden van de kustplaats Ancona. Direct onder Ancona rijst de Monte Conero hoog op uit zee, tot bijna 600 meter. De wijngaarden bevinden zich op de hellingen van deze berg, dus meestal op enige hoogte. Dit is de ideale plek voor om de lokale montepulciano tot rijping te laten komen.

Deze wijn heeft onmiddellijk een intense robijnrode kleur, met duidelijke violette reflecties die vervolgens granaatrood worden naarmate hij ouder en rijper wordt. Het is een karaktervolle wijn met aroma’s van pruimen, zoethout en florale tonen. Hij heeft een droge smaak en wordt zeker beschouwd als een volle wijn.

In 2004 werd ook Conero DOCG erkend. Deze wijnen, wederom van Montepulciano druiven, moeten ongeveer twee jaar rijpen in houten vaten. Deze passage in het vat geeft de wijn intense kruidige aroma’s en verzacht de tannines, waardoor ze zachter zijn in de mond.

Fattoria Lucesole vintage foto

est. 2000

Een familie geschiedenis

FATTORIA LUCESOLE

Sinds juli 2020 is de hele boerderij en alle nieuwe producten biologisch gecertificeerd.

GESCHIEDENIS VAN DE ANTIEKE SMAAK

“Wij transformeren dagelijks onze druiven tot wijnen met de originele smaken van weleer.”

Massimiliano Manini

WINE MAKER

Productie proces

Van wijngaard tot fles

Fattoria Lucesole heeft wijngaarden van 20 jaar oude op hoogten van 200 meter.

De druiven worden zacht geperst en krijgen een temperatuur gecontroleerde fermentatie in stalen vaten, maar ook beton en houten vaten worden gebruikt.

Sinds juli 2020 zijn de hele boerderij en alle nieuwe producten biologisch gecertificeerd.

wijnen

Ontdek de wijnen van
Fattoria Lucesole


Warning: Undefined array key "column_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1311

Warning: Undefined array key "column_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1312

Warning: Undefined array key "scrolls_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1314

Warning: Undefined array key "scrolls_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1315
RRP - aanbevolen verkooprijzen inclusief BTW - groothandelsprijzen op aanvraag

Ontdek ons aanbod van Le Marche wijnhuizen