Cantina Ma.Ri.Ca

HERKOMST

Belvedere Ostrense - Ancona
Verdicchio dei castelli di Jesi DOC
Lacrima di Morro d'Alba DOC

WIJNTYPES

Witte wijn
Rode wijn

DRUIVENRASSEN

Verdicchio
Lacrima di morro d'Alba

FLESSEN / JAAR

het wijnhuis

Cantina Ma.Ri.Ca

Het wijnhuis van de familie Moriconi, produceert wijn sinds 1995. Het beschikt over ongeveer 18 hectare wijngaarden en een moderne wijnkelder.

Hier werkt men met toewijding, passie en zorgvuldigheid in alle verwerkingsfasen.  Van het verbouwen van de wijnstokken, het verwerken van het eigen product tot de verkoop.  Hierbij worden traditie en innovatie gecombineerd, zowel in de wijngaard als in de kelder, om producten van grote kwaliteit en waarde te verkrijgen.

 

 

de terroir

Lacrima di Morro d'alba

Lacrima di Morro d’Alba DOC is een druif die alleen voorkomt in een klein gebied in de regio Le Marche rond de plaats Morro d’Alba. De naam lacrima betekent traan, vanwege de druppels die zich op de druiven vormen wanneer ze rijpen.  Bijzonder is de tweede fermentatie die de wijn soms ondergaat door de toevoeging van een percentage most van aan de wijnstok gedroogde druiven (passito)

Wil je graag meer weten over de andere DOC en DOCG appellaties van Le Marche?

 

est. 1995

Een familie geschiedenis

CANTINA MA.RI.CA

 

 

 

Tab Content

“Respect voor traditie, zowel in de wijngaard als in de kelder, wordt aangevuld met het gebruik van moderne apparatuur en de modernste verwerkingstechnieken.”

Gian Mario Moriconi

wijnmaker

Productie proces

Van wijngaard
tot fles

Respect voor traditie, zowel in de wijngaard als in de kelder, geflankeerd door het gebruik van moderne apparatuur en de modernste verwerkingstechnieken. Dat is de filosofie van Cantina Ma.Ri.Ca.

De productie van alle wijnen wordt thermisch gecontroleerd en de druiven krijgen een zachte persing. De alcoholische gisting van de most gebeurt in stalen vaten.  Na de rijping van de wijnen worden deze in huis gebotteld.

wijnen

Ontdek de wijnen van
Cantina Ma.Ri.Ca


Warning: Undefined array key "column_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1311

Warning: Undefined array key "column_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1312

Warning: Undefined array key "scrolls_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1314

Warning: Undefined array key "scrolls_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1315
RRP - aanbevolen verkooprijzen inclusief BTW - groothandelsprijzen op aanvraag

Ontdek ons aanbod van Le Marche wijnhuizen