Marasca Rossi

HERKOMST

Monte Roberto - Ancona
Verdicchio dei castelli di Jesi DOC Marche rosso IGT
Marche Bianco IGT

WIJNTYPES

Witte wijn
Rode wijn

DRUIVENRASSEN

Verdiccio
Malvasia
Trebbiano
Lacrima
Montepulciano
Sangiovese

FLESSEN / JAAR

10.000

het wijnhuis

Marasca Rossi

De wijngaarden van de broers Marasca zijn het symbool van continuïteit tussen het verleden en de toekomst. Sommige van hun wijngaarden zijn meer dan 40 jaar oud, een geschenk van hun grootouders, terwijl andere jong en fris zijn, door hen aangeplant; samen beslaan ze een oppervlakte van ongeveer 5 hectare in Monte Roberto, gelegen in het binnenland van de regio Marche en in het hart van het oudste gebied van de traditionele Verdicchio productie.

 

 

de terroir

Verdicchio dei castelli di Jesi

Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC is een appellatie gelegen rond de gemeente Jesi in de regio Marche, tussen de provincies Ancona en Macerata. Het woord “castelli” betekent in het Italiaans “kasteel”, wat een verwijzing is naar het oude bestuurssysteem van de gemeenten in dit gebied, dat dateert uit de Middeleeuwen.

De combinatie van grond rijk aan kalksteen en klei en een typisch mediterraan klimaat met de stromingen van de Apennijnen en de Adriatische Zee maken dat deze wijnen strak fris zijn en tonen hebben van citrus. Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC staat ook bekend om zijn grote verouderingspotentieel.

est. 2019

Geschiedenis Marasca Rossi

AZIENDA AGRICOLA ROVEGLIANO

Azienda Agricola Rovegliano is opgericht in hetzelfde district waar de grootouders van de broers Luca en Matteo Marasca zijn geboren, opgegroeid en jarenlang hebben gewerkt.

Om hen te eren hebben ze een merk gecreëerd met hun achternamen, Marasca en Rossi, om hun klanten een stukje van hun verhaal te geven.

De bedrijfsfilosofie en ambitie is dat om voort te zetten wat hun grootvader Marino (Mino) vele jaren geleden is begonnen.

“Ons wijnhuis is geboren, uit de wens van drie jonge broers om te innoveren en de onbreekbare band te vieren tussen traditie en een van de grootste nationale druivenrassen uit de Marken: de Verdicchio dei Castelli di Jesi.”

Luca Marasca

WINE MAKER

Productie proces

Van wijngaard tot fles

 

Met respect voor het land en de omringende natuur past Marasca Rossi biologische landbouwtechnieken toe, terwijl ze geavanceerde technologie introduceren, die hen in staat stelt de kwaliteit voortdurend te verbeteren en de integriteit van de ingrediënten te behouden, waardoor een voortreffelijk eindproduct ontstaat.

wijnen

Ontdek de wijnen van
Marasca Rossi


Warning: Undefined array key "column_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1311

Warning: Undefined array key "column_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1312

Warning: Undefined array key "scrolls_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1314

Warning: Undefined array key "scrolls_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1315
RRP - aanbevolen verkooprijzen inclusief BTW - groothandelsprijzen op aanvraag

Ontdek ons aanbod van Le Marche wijnhuizen