Poderi Mattioli

HERKOMST

Serra de Conti - Ancona
Verdicchio dei castelli di Jesi Classico Superiore DOC

WIJNTYPES

Witte wijn

DRUIVENRASSEN

Verdiccio

FLESSEN / JAAR

het wijnhuis

Poderi Mattioli

Poderi Mattioli bevindt zich in de heuvels van de gemeente Serra de’ Conti, precies in het hart van het teeltgebied van de Verdicchio Classico, een strook land die zich ontwikkelt rond de vallei van de rivier de Esino.
In een prachtig heuvellandschap valt de architectuur van de moderne cantina op. Ze serveren hier in de sfeervolle ruimte heerlijke Verdicchio die bekroond werd met ’ter bicchieri’, de hoogste vermelding in de wijngids Gambero Rosso. Poderi Mattioli bewerkt 6,5 hectare wijngaard op meer dan 300 meter hoogte, waarvan de oudste stokken aangeplant werden in 1971.

de terroir

Verdicchio dei castelli di Jesi

Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC is een appellatie gelegen rond de gemeente Jesi in de regio Marche, tussen de provincies Ancona en Macerata. Het woord “castelli” betekent in het Italiaans “kasteel”, wat een verwijzing is naar het oude bestuurssysteem van de gemeenten in dit gebied, dat dateert uit de Middeleeuwen.

De combinatie van grond rijk aan kalksteen en klei en een typisch mediterraan klimaat, met de stromingen van de Apennijnen en de Adriatische Zee, maken dat deze wijnen strak fris zijn en tonen hebben van citrus. Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC staat ook bekend om zijn grote verouderingspotentieel.

Verdicchio is een uitgesproken eclectische druif, die wordt gebruikt voor de productie van zowel frisse, drinkklare wijnen als zeer gestructureerde wijnen met een lange levensduur, maar ook voor mousserende wijnen (zowel de klassieke als de Charmat-methode) en passito-wijnen.

De naam Verdicchio is duidelijk afgeleid van de kleur van de bes, die zelfs bij volledige rijpheid duidelijke groene tinten behoudt.

Poderi Mattioli - vintage foto

est. 1960

Geschiedenis van Poderi Mattioli

In de jaren zestig zet Argilio Mattioli de landbouwtradities van zijn vader Armando voort en richt hij een klein familiebedrijf op, een realiteit die is gebaseerd op passie voor het werk en respect voor het land. Aanvankelijk gericht op de productie van Verdicchio druiven, tarwe en olie. 

 

Met de generatiewisseling verbreedde Poderi Mattioli zijn horizon en betrad het de wereld van de oenologie.
De bouw van een moderne, biologisch gerunde wijnmakerij, volledig ondergedompeld in de wijngaarden, was de natuurlijke voltooiing van een project gericht op het behoud en de valorisatie van de druiven, die zo enkele minuten na de oogst kunnen worden verwerkt.

“Oude tradities
zijn de solide fundamenten
die ons in staat stellen
om naar de toekomst te kijken.

Door uit te gaan van de aarde en uit te komen bij de druiventros kunnen we kwaliteitswijnen produceren met een sterke territoriale connotatie. Druiven, wijsheid en passie: dat is onze manier van wijn maken.”

Giordano Mattioli

poderi mattioli

Productie proces

Van wijngaard tot fles

 

Met respect voor het land en de omringende natuur past Marasca Rossi biologische landbouwtechnieken toe, terwijl ze geavanceerde technologie introduceren, die hen in staat stelt de kwaliteit voortdurend te verbeteren en de integriteit van de ingrediënten te behouden, waardoor een voortreffelijk eindproduct ontstaat.

wijnen

Ontdek de wijnen van
Poderi Mattioli


Warning: Undefined array key "column_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1311

Warning: Undefined array key "column_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1312

Warning: Undefined array key "scrolls_tablet" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1314

Warning: Undefined array key "scrolls_mobile" in /home/u261703217/domains/solovinimarche.com/public_html/wp-content/themes/bodoni/inc/elementor/widgets/products.php on line 1315
RRP - aanbevolen verkooprijzen inclusief BTW - groothandelsprijzen op aanvraag

Ontdek ons aanbod van Le Marche wijnhuizen